Către,

                        UNIVERSITATEA TEHNICĂ DE CONSTRUCȚII BUCUREȘTI

                       

            Prin Teoria sonicității, savantul Gogu Constantinescu a fost inițiatorul utilajelor cu care s-au făcut primii pași în realizarea construcțiilor moderne.

            Cel mai elocvent exemplu este ciocanul hidraulic, inventat de către Gogu Constantinescu în Hala Sonic Works din Londra, cu care a demonstrat că rocile pot fi sfărâmate, concasate și pregătite pentru fabricarea betoanelor.

            Teoria sonicității a fost aplicată strălucit în realizarea utilajelor pentru construcții. Astfel, apariția cilindrilor hidraulici a revoluționat industria mașinilor de construcții și a automobilelor.

            Așadar, Gogu Constantinescu este exponentul școlii românești tehnice, absolvent ca șef de promoție al Școlii Naționale de Poduri și Șosele, fiind cel care prin Teoria sonicității, noua știință de ,,transmisiune prin vibrațiuni" a contribuit remarcabil la făurirea mașinilor de construcții.

            Alăturând meritele genialului Gogu Constantinescu la elaborarea ,,Teoriei betonului armat", cel care a realizat primul pod de beton armat în 1906, având în vedere recunoașterea în anul 1926 ca fiind unul din ,,cei 17 pionieri pe calea progresului" dintre anii 1900-1925, considerăm că Gogu Constantinescu trebuie așezat în fruntea iluștrilor ingineri români care au gândit și construit mărețe edificii, cu care și generația noastră se mândrește.

            La împlinirea unui veac de la descoperirea noii științe ,,Sonicitatea", Gogu Constantinescu, un savant care a cucerit lumea prin invențiile sale și aplicațiile acestora, poate fi cinstit la adevărata lui valoare, prin asocierea numelui său cu înalta școală românească cu o vechime de 200 de ani, pe care a absolvit-o strălucit.

            Așadar, vă propunem ca toți studenții și absolvenții Universității Tehnice de Construcții București să transmită cu mândrie generațiilor viitoare numele marelui savant, să fie mândri că sunt urmașii genialului inginer de Poduri și Șosele care a cucerit lumea prin invențiile sale, să ne bucurăm de aplicațiile folosite în întreaga lume.

            Deci, consider că se cuvine să adoptăm cu mândrie și recunoștință numele prestigioasei instituții de învățământ Universitatea Tehnică de Construcții ,,Gogu Constantinescu" București !                                                 


Loading Conversation